Tyve meter kulfiber hulkehl fjernet med elhøvl og rolig hånd (Mast renov. part 1)

Wavester II skal kunne håndteres af en lille besætning – én med handicap + hjælper. Med et forlig på 18,7 m. er det for hårdt for én enkelt person, at trække storsejlet med et manuelt spil og den originale mast/sejl hulkehl. Løsningen bliver en pålimet Harken alu hulkehlskinne med tilhørende kugleleje slædevogne. Første step mod et letløbende storfald, var at få fjernet den eksisterende indstøbte kulfiber masteskinne.

Opgaven blev påtaget og udført af snedker Lasse Lassen,ben ven som aldrig siger nej til at hjælpe, og som mener, at ét styk Festool elektrisk håndværktøj klarer det meste. Optimisme og solidtt værktøj er en god tilgang til handyman opgaver, men de sorte fibre fik godt nok vist Lasse hvorfor de er egnet til grej på hårdføre sejltogter som Volvo Ocean og Vendee Globe. Én Festool elhøvl og syv elhøvl klinger gik til på operation “fjern kulfiber masteskinne”, men Lasse klarede opgaven, og det skal han have tak for.

10. september 2017

Lehmann Engineering v/Anders Lehmann – Engvej 19A st.th. – 2300 København S – Cvr-nr. 25519213 – Tlf: (+45)24631577 – E-mail: anders.lehmann@mail.tele.dk – www.wavester.dk