Wavester data

Herunder er lidt mål og tal på Wavester – Farr 38, som de er oplyst fra båddesigneren Bruce Farr. En del rig og sejldimensioner bliver ændret i forbindelse med, at Wavester err blevet ombygget til handicap tilgængelig sejlbåd.

Wavester II har en størrelse og sejlføring, som umiddelbart kræver en større besætning at håndtere. Med de rette teknisk hjælpemidler installeret ombord, er det dog uproblematisk for to at sejle den 45 fod store båd.  

Lehmann Engineering v/Anders Lehmann – Engvej 19A st.th. – 2300 København S – Cvr-nr. 25519213 – Tlf: (+45)24631577 – E-mail: anders.lehmann@mail.tele.dk – www.wavester.dk

Data for Wavester II

Wavester II er designet af Bruce Farr, bygget i 1997 hos Caroll Marine og kapsejlet under navnet Atomic frem til 2014 i England. Læs herunder om Wavester II ændrede specifikationer fra at være fuldblods kapsejladsbåd, til i fremtiden at blive 100% kørestolstilgængelig og joystick styret. 

Atomic inden ombygningen til Wavester II

Atomic sejlede Farr 45 race series frem til 2014 i syd England. Det blev til et par sejre, men i foråret 2017 valgte dens engelske ejer Tony Langley, at lade hende gå pension – startskuddet til en hel ny tilværelse som handicap egnet båd i Danmark

Atomic inden ombygningen til Wavester II

Atomic besætningen på 12 bestod i 2011-2012 af engelske veteraner, som var blevet handicappet i forbindelse med krigsindsats i Irak og Afghanistan. En båd historik, som ligger fint på linie med de fremtidige sejlplaner for Wavester II.

Atomic inden ombygningen til Wavester II

Wavester II er lavet i kevlar/sandwich konstruktion hos Caroll Marine i USA. Et særligt stærkt og betryggende skrogmateriale, når besætningen ofte er handicappet og ikke kan svømme. Riggen er i kulfiber fra Hall Spars USA.

Atomic inden ombygningen til Wavester II

Farr 45 er simpelt indrettet med 4 rørkøjer, 2 kistebænkmadrasser, kortbord, kogeblus og toilet. Ikke umiddelbart egnet til langfart, men et reelt og rummeligt udgangspunkt for ombygning til havkrydser for handicappede med særlige plads behov.

Atomic inden ombygningen til Wavester II

Organisationen “Toe in the water” stod bag teamet af krigsveteraner, der sejlede Atomic i Farr 45 serien.

Mere tur info

Priser

———————————————

2 timer 1000 DKK
3 timer 1200 DKK
4 timer 1400 DKK
Pr. time herefter efter aftale

Sponsorer