Sponsorstøtte til Wavester II Atlant kryds 2021 – tak til Awilco

Min 100% afhængighed af lunge respirator og et vekselvirkende kørestolssæde (modvirkende tryksår), stiller ekstra krav til el back up løsningen ombord på mit skiv Wavester II.

Jeg har længe kredset om investeringen i en dieselgenerator, som den sikre sidste 12V power løsning til mine handicap hjælpemidler. Dieselgeneratorer er velafprøvet, og har vist sig driftssikre i både på langfart – et oplagt valg, Det gnaver imidlertid i samvittigheden, at dieselen skal brændes af, for at jeg kan komme ud i verden og opleve storslået natur.
Heldigvis findes der nu alternative måder at skaffe sikker strøm på. Firmaet Awilco forhandler brændselsceller af mærket EFOY. Brændselscellen fodres med methanol, der vha. en kemisk proces i cellen omdannes til strøm, lidt kondensvand og overskudsvarme…….CO2 udslippet er ekstremt lille.

Efter løsligt at have opgjort mit forventet minimum Watt behov under lagturs sejlads, besluttede jeg mig for, at kontakte Michael Nielsen fra Awilco, og høre om en sponsoreret EFOY 210i celle kunne komme på tale til mit Atlant kryds 2021 projekt.
Cellerne er kostbare, men Michael var heldigvis i det gavmilde hjørne, og fandt en særlig favorabel pris på brændselscellen og ikke mindst den tilbagevendende udgift til methanolen.

Til de nysgerrige kan jeg oplyse, at model EFOY 210i leverer 210Ah i døgnet og 10 liter methanol giver 905Ah ladning. Cellen er testet på en del Vendée globe både og den sidder også i mere end 20.000 Hymer S-klasse autocampere. En solid og effektiv energikilde jeg har store forventninger til.
Mange tak for hjælpen Michael og Awilco.

11. juni 2019

Lehmann Engineering v/Anders Lehmann – Engvej 19A st.th. – 2300 København S – Cvr-nr. 25519213 – Tlf: (+45)24631577 – E-mail: anders.lehmann@mail.tele.dk – www.wavester.dk