Sponsorstøtte til Wavester II Atlant kryds 2021 – tak til Watt & Sea og CDH Yacht Survey & Consulting

Måske er jeg for optImistisk og uerfaren, når det kommer til vurderingen af det nødvendige antal el lade løsninger ombord på en langturs sejlbåd….., men det må nok komme an på en prøve. Min plan er i hvert fald, at sollys og særligt bådens fremdrift for vinden langt overvejende skal stå for at genere den nødvendige strøm ombord på Wavester II – grønne energiløsninger er som nævnt en del af projektidéen.

Solpaneler kender de fleste, men en hydrogenerator er lidt mere eksotisk, når det kommer til el generering i lystbåde. Firmaet Watt & Sea har udviklet flere hydrogenerator modeller, der helt enkelt består af en undervandspropel, hvis rotationsenergi grundet fremdriften i båden, omsættes til ladestrøm via en avanceret ladecontroller.

Jeg har i længere tid drømt om en hydrogenerator til Wavester II, men prisen er lidt uden for mit budget, så det er blevet ved tanken. Og så alligevel, heldet følger som bekendt den tossede, men i denne sammenhæng åbenbart også den handicappede.

Således stødte jeg ind i Christian Due Hammershøy på den flydende bådmesse i Ishøj, hvor hans firma CDH Yacht Survey & Consulting netop var startet forhandlingen af Watt & Sea hydrogeneratorer. Christian hjalp mig for 11 år siden med Elvstøm sponsor sejlløsningen til Wavester, og nu stod han så igen for skud, i forhold til min ansøgning om projektstøtte til en hydrogenerator.

Christians vel vilje er intakt. I fællesskab har Christian og Watt & Sea barberet min pris på hydrogeneratoren helt ind til benet, og Christian har oven i købet tilbudt at komme til Nordhavn og montere den kvit og frit. En samlet løsning jeg har sagt ja til.
Wavester II får monteret en model POD 600 generator, der leverer 96W ved 5 knob og imponerende 600W ved 10,5 knob.
Mange tak for hjælpen CDH Yacht Survey & Consulting og Watt & Sea

12. juni 2019

Lehmann Engineering v/Anders Lehmann – Engvej 19A st.th. – 2300 København S – Cvr-nr. 25519213 – Tlf: (+45)24631577 – E-mail: anders.lehmann@mail.tele.dk – www.wavester.dk