En stor opgave. Handicaphjælperne monterer to styk nedfældbare bov/hæk thrustere (Side-Power del 1)

I februar i år kunne jeg hente to sponsoreret side thrustere hos firmaet Side-Power i Rungsted havn. Med rådgivning fra Carsten Errebo (Service & Sales Manager, Side-Power) faldt valget på to nedfældbare thrustere. Én til boven og én til hækken……..ren luksus.

Til trods for, at Jakob Jensens Bådeværft – det lokale værft og Side-Power installatør i Nordhavn -, straks tilbød at montere de to thrustere til en meget favourabel projektsponsor pris, besluttede jeg, at mine handicaphjælpere godt kunne stå for installationen af de to hjælpe propeller.

Lad mig afsløre med det samme, nedfældbare thrustere støbt ind i et kevlar sandwich skrog, vil jeg mene, er en udfordring for de fleste perlegrus ”bådbyggere”, som nok er den titel mine hjælpere og jeg har…..absolut positivt ment.

Lige meget. Hvis hjælperne og jeg på sigt skal sejle på de store have, så må vi også selv kunne montere hjælpeudstyret til båd håndteringen …… helt i projektets ånd. Med en sky høj arbejdsmoral, stor vel vilje, hjælp fra værftet, Carsten Errebo og min ven Graham Sands, er det da også lykkedes mine hjælpere at montere begge thrustere næsten efter manualen.

Vi mangler stadig at koble el og fjernbetjening til propellerne, men Side-Power installations manualen er udførlig, og byder så vidt vides ikke på større udfordringer omkring el-installationen.

Jeg har i dag valgt at vedhæfte lidt billeder fra forårets første tiltag med thruster installationen. Opmåling, placering og tilskæring af thrusternes medfølgende monterings konsoller. Efterfulgt af to skrog udskæringer hver på ca. 30 x 50 cm., udført med stik-, bajonetsav og nedstrygerklinge. Måske lidt nørdet info, men tænkt som en let guide til eventuelle kommende amatør thruster installatører.

Det var en lettelse at se hjælperne stikke hovedet ud igennem thruster hullerne i skroget, efter de havde fulgt sav-skærelinien meget præcist. Dog også lidt tankevækkende, med udsigt til 1000 meter vand under kølen på atlanten.

3. dec. 2019

Lehmann Engineering v/Anders Lehmann – Engvej 19A st.th. – 2300 København S – Cvr-nr. 25519213 – Tlf: (+45)24631577 – E-mail: anders.lehmann@mail.tele.dk – www.wavester.dk