Joystick og skærmstyring

Hydrauliske og elektriske spil til lystbåde har været på markedet i en del år. Spillene letter arbejdet ombord, men de kræver stadig manuel håndtering af tovværket. Wavester’s Joystick og skærnstyring er en sejlhåndteringsløsning, som normalt kun findes på “Super yachts” udstyret med captive spil.

Hvordan fungerer det?

Med en enkelt hånd på joysticket kan sejlene rulles ud, ind, rebes og trimmes flade eller gøres fyldige. En elektro-hydrauliskløsning leverer den nødvendige kraft, til håndteringen af forsejl, storsejl og bom.

Med Joystickstyring er det slut med:

  • Flyvende bom.
  • Flagrende sejl.
  • At håndtere tovværk.
  • At dreje på spilhåndtag.
  • Rodet tovværk i cockpittet.

Skærm styring

Wavester er udstyret med en skærm styrings løsning. Systemet består af to 10.4” LCD skærme, som viser samtlige relevante sejldata på én gang. Det overskuelige skærmlayout gør det væsentligt nemmere at optimere sejladsen og sejle med autopilot. For uerfarne sejlere giver skærm styringen også en god grundlæggende forståelse for, hvordan en sejlbåd reagerer på vind- og strømforhold. På Wavester er LCD skærmene placeret på henholdsvis bagbord og styrbord cockpitkarm. Placeringen gør det muligt, at se alle sejldata, hvad enten man er gående eller kørestolsbruger.

 

Volvo Ocean Race kaptajn Bouwe Bekking på tur med Wavester. En hyggelig dag på Øresund hvor Bouwe kom med brugbare fif og tricks til at få Wavester op i fart.

Wavester leverandører

Lehmann Engineering v/Anders Lehmann – Engvej 19A st.th. – 2300 København S – Cvr-nr. 25519213 – Tlf: (+45)24631577 – E-mail: anders.lehmann@mail.tele.dk – www.wavester.dk